Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

A felújítást követően irodaházként működhet tovább az egykori Tőzsdepalota, ami egyben a belváros - Parlament utáni - második legnagyobb műemlékvédelem alatt álló épülete. Az 50 ezer négyzetméteres épület átadása 2020 elejére várható.

Az 50 ezer négyzetméteres eklektikus-szecessziós épületben 31 700 négyzetméter területet újít fel és alakít át a fejlesztő, melyből 25 700 négyzetmétert A+ kategóriás irodaterületként és 6000 négyzetmétert prémium kiskereskedelmi területként adnak bérbe. A bérleti díjak várhatóan 18-25 euró között lesznek havonta négyzetméterenként. A bérbeadás 2017 május közepétől kezdődik meg, és a tervek szerint az épületbe 2020 elejétől költözhetnek be a bérlők. A kanadai Tippin Corporation befektető leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. a Jones Lang LaSalle ingatlanügynökséget bízta meg a Szabadság téren álló egykori Tőzsdepalota bérbeadásával.

Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

Forrás: MTI / Bruzák Noémi


A Tőzsdepalota 1905-ben épült, és 1955 és 2009 között a Magyar Televíziónak adott otthont. 2006-ban vásárolta meg a kanadai Tippin Corporation az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-től, de az MTV 2009-ig visszabérelte a székházat. A lerobbant épület kapcsán impozáns tervek láttak napvilágot, de a beruházás végül nem indult akkor el. Az irodapiac mostani felélénkülése azonban kedvez a felújításnak, a belvárosban az üresedési ráta mindössze 9,7 százalék, a belvárosban pedig különösen nehéz egybefüggő nagy irodaterülethez jutni.

A felújítási munkálatok várhatóan 2018 elején kezdődnek, melynek költségvetése mintegy 38 millió euró lesz.

A Portfolio Ingatlan májusban részletesebben is foglalkozik az irodapiaccal, az ezzel kapcsolatos cikkek az irodahónapra kattintva érhetők el.

Érdekel az irodapiac? Kíváncsi vagy, hogy merre tartanak a bérleti díjak, vagy hogy mennyi irodaház épül a jövőben? Ezekről is szó lesz a Portfolio FM & Office 2017 konferenciáján május 23-án.

Forrás

Főlap Ingatlan Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327361

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz