Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Nem lesz mélygarázs a Közlekedési Múzeum alatt

Nem lesz mélygarázs a Közlekedési Múzeum alatt
A kormány döntése értelmében nem épül mélygarázs a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alatt, a járművek kiállítására egy új múzeumi területet hoznak létre a Városligeten kívül.

Nem lesz mélygarázs a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum alatt a kormányzati döntés értelmében. A járművek kiállítását egy új Városligeten kívüli kiállítóhelyen oldják meg. A múzeum tehát két részre bomlik, egy interaktív- és egy kiállító-területre. Eredetileg 4 szint mélyen, több mint 30 ezer négyzetméteres részt alakítottak volna ki, amiben helyet kapott volna egy 350 férőhelyes nyilvános mélygarázs is, de a tervezésnél nem vették figyelembe, hogy a buszokat, a vonatokat és repülőket hogyan viszik le a föld alá.

A Közlekedési Múzeum lebontott épületében mintegy 4500 négyzetméter kiállítótér volt. A múzeum történeti épületének rekonstrukciójára vonatkozó, az elmúlt két évben készült tervek - az épület térszint alatti bővítésével számolva - ezt duplájára, 9000 négyzetméterre növelték volna. A kibővített kiállítótér az eddigi kiállításoknál minden szempontból jóval átfogóbb, sokkal több közlekedési eszközt bemutató közlekedési kiállítás megvalósítására lett volna alkalmas, de a Közlekedési Múzeum gyűjteményének (vasúti járművek, autóbuszok, villamosok, stb.) teljes körű bemutatását ez sem tette volna lehetővé.

A Kormány döntése alapján, egy sok évtizedes hiányt orvosolandó, a Közlekedési Múzeum számára egy olyan új, fő kiállítóhelyet szükséges létrehozni, ahol lehetséges a közlekedési eszközök illetve azok történetének teljes spektrumú bemutatása, az eddigi városligeti helyszínnél sokkal nagyobb területen - írják a közleményben.

A címlapkép forrása: Liget Budapest

Forrás

Főlap Ingatlan Nem lesz mélygarázs a Közlekedési Múzeum alatt

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433815

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz