Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Tíz dolog, ami biztosan az agyadra megy az irodában

Tíz dolog, ami biztosan az agyadra megy az irodában
Az átlagos irodákban egy munkavállalóra 10-13 négyzetméternyi terület jut, de egyes munkakörökben, különösen a szolgáltató szektor (SSC) irodáiban előfordulhat, hogy ennek értéke mindössze 7-8 négyzetmétert tesz csak ki. Egy nagyobb méretű irodában egy légtérben tehát meglehetősen sokan dolgoznak együtt, ami az eltérő igények esetén a munkavállalók közti konfliktusokhoz is vezethet. Az alábbiakban azt a tíz legidegesítőbb konfliktusforrást gyűjtöttük össze, ami a legyakoribb vitákat kiváltja. Szavazz, hogy szerinted mik a legzavaróbb dolgok egy zsúfolt irodában!

Téged mi zavar a legjobban az irodában?


Nem megfelelő hőmérséklet


Mindannyiunk hőérzete eltérő, azonban, ha valaki nagyon fázós vagy épp ellenkezőleg hűvösebb hőmérsékletben szeret dolgozni, az eltérő igények könnyen vitákhoz vezethetnek. A túl hidegre állított klíma ugyanúgy zavarhatja a mellette ülő kollégát, mint a téli időszakban kinyitott ablak, de a túl melegre állított fűtés vagy a napsütés által felmelegített üvegiroda is kellemetlen lehet.

Rossz fényviszonyok


A szemünkbe tűző vagy a monitorunkra hátulról bevilágító nap is gyakran zavaró tényező, de egy sötét irodában az egész napos mesterséges fény is megterheli a szemet. Nem is beszélve arról, ha az iroda különböző pontjain ülők közül valaki szerint már villanyt kellene kapcsolni, míg másokat zavar a fénycsövekkel megvilágított tér.

Kellemetlen szagok


Zárt ajtók és ablakok mellett hamar elfogy az oxigén, ablaknyitásnál viszont sokan reklamálhatnak, hogy fáznak. A probléma akkor jelentkezik igazán, ha nem mindenki tartja be az általános higiéniai normákat, ami nem feltétlenül a dezodor használatának hiányát, hanem akár a parfümök túlzott használatát is jelentheti. Ennek problémája különösen kényes kérdés, amiből akár komoly sértődések is lehetnek.

Étkezés az irodában


A hideg ételek, gyümölcsök irodában való fogyasztásával általában nem szokott probléma lenni - feltéve, ha nem egy dinnyét akarnak az asztalunkon felbontani - a gond ott kezdődik, ha valaki a megrendelt melegételt is az íróasztalánál fogyasztja el. Ennek szaga ugyanis zavarhatja a többséget, így az ebéd elfogyasztására legalkalmasabb az irodai konyha, ahol ilyenkor a többiekkel is lehetőség van a beszélgetésre.

Konyhai lopások


Sokan vannak, akik olyan termékeket is a közös hűtőben tartanak, amit nem fogyasztanak el egyszerre - pl. tejet - amire egy idő után többen is köztulajdonként kezdhetnek tekinteni. Ha ez rendszeresen előfordul, érdemes ráírni a nevünket az általunk hűtőbe tett ételekre, ha pedig ez sem segít, írjuk rá a vezérigazgató nevét, elrettentve ezzel a visszatérő tolvajt.

Monitor bámulása


A saját monitorunk esetében nincs is ezzel baj, de kellemetlen lehet, ha máséval tesszük ezt. Az irodák többségében az asztalok merőlegesen vagy párhuzamosan helyezkednek el, így előfordulhat, hogy a monitorunkra szinte mindenki rálát, de ebben az esetben is rendkívül zavaró, ha valaki a hátunk mögött állva perceken keresztül nézi, hogy éppen mivel foglalkozunk.

Ordítva telefonálás


Egy csendes szobában ülve egyszer csak valaki felkapja a telefont és olyan hangerővel beszél, mint ha egy tömegközlekedési eszközön próbálná informálni a vonal túlsó végén álló ismerősét. Rövid beszélgetéseknél ez még vicces is lehet, de több perc elteltével már mindenkit zavarni kezd a túlzásba vitt hangerő.

Más ordít, ha mi telefonálunk


Irodai poénok folyamatosan vannak, de ha épp egy hivatalos ügyben várunk visszahívást kellemetlen, ha teljes hangerővel ordítanak pár méterrel mellettünk.

Rendetlenség


Ez elsősorban az egymás melletti asztaloknál jelent problémát, egy rendszerető kollégát ugyanis zavarhat a munkában, ha a mellette ülő asztaláról üres joghurtospoharak vagy félig megevett szendvicsek folynak át a saját rendben tartott asztalára.

Irodai pletyka


Szinte minden irodában vannak, akik nyitottabbak és szívesen osztják meg az irodán kívüli életük részleteit is a kollégákkal, míg a zárkózottabbak személyek csak a legfontosabb dolgokat közlik. Az így hallott információk egymás háta mögött történő kibeszélése azonban leginkább a pletykát terjesztőkre vet rossz fényt, aki, ha a jelenlétünkben folyamatosan pletykákat oszt meg másokról feltételezhetjük, hogy a hátunk mögött rólunk is ugyanezt mondja másoknak.

Az irodákban tehát elengedhetetlen a többiekhez való alkalmazkodás, egy kis odafigyeléssel azonban a közös munkahelyből akár egy együttműködő, jó csapat is kialakulhat.

Forrás

Főlap Ingatlan Tíz dolog, ami biztosan az agyadra megy az irodában

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433750

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 24 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz