Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Szinte mindenhol nőtt a munkahelyi balesetek száma

Szinte mindenhol nőtt a munkahelyi balesetek száma
Magyarországon az építőipar volt az egyetlen olyan szektor, ahol csökkent a munkahelyi balesetek száma 2015 és 2016 között - derül ki a Skanska, Nemzetgazdasági Minisztérium jelentésén alapuló felméréséből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium jelentése szerint a 2015-ös évhez képest a munkahelyi balesetek száma tavaly szinte valamennyi gazdasági szektorban nőtt. A teljes növekedés 9,2 százalékos volt, ami közel kétezerrel több balesetet jelentett 2016-ban. Egyedül az építőipar mutatott javulást, ahol a minisztérium az elmúlt évben huszonhattal kevesebb balesetet regisztrált a 2015-ös 808-hoz képest. A hazai építőiparnak azonban még mindig van elmaradása a helyes gondolkodás elsajátításában.

Az ágazat szempontjából megoldásra váró kihívás egyik oldala a megváltozott tudatállapot problémájával írható le. "Ha a megváltozott tudatállapotról hallunk, olyan extrém példák juthatnak eszünkbe, mint az ittasság vagy a kábítószer-fogyasztás. Azt azonban mindenkinek fontolóra kellene vennie, hogy a fáradtság, vagy akár egy felfokozott érzelmi állapot is produkálhat az alkohol-, illetve kábítószer-fogyasztás során fellépőekhez hasonló tüneteket, így ez csak a jéghegy csúcsa" - mondta el Lipták Timea, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. egészségügyi és munkavédelmi koordinátora.

A szakember szerint segítséget jelenthet az üzleti életben sikerrel alkalmazott PDCA (tervezés-cselekvés-felülvizsgálat-munka fejlesztése) irányítási módszer. Ha bármikor munkába indulunk, mindig a PDCA módszer négy összetevőjére kellene koncentrálnunk. Először megtervezzük, hogy mire vagyunk képesek, aztán elvégezzük a feladatot, majd ellenőrizzük az eredményeinket, és levonjuk a következtetéseket, végül pedig azok szerint fejlesztjük munkánkat. A kihívás másik oldala ugyanakkor abban keresendő, hogy mennyire felelnek meg a cégek Magyarországon az egészségügyi és munkavédelmi előírásoknak. Ezzel kapcsolatban viszont még sok olyan terület van, ahol lehetne mit fejleszteni.

Forrás

Főlap Ingatlan Szinte mindenhol nőtt a munkahelyi balesetek száma

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332422

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz