Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Magyarország is a nyertesek között Európa befektetési térképén

A tavalyi évhez hasonló értékű, 56,1 milliárd euró befektetési tőke jelent meg 2017 első negyedévében Európa ingatlanpiacán. Csak a kontinentális Európát nézve azonban a 39,9 milliárd eurós érték 12 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy több országban is választások zajlottak - derül ki a CBRE lefrissebb elemzéséből.

Az időszak legnagyobb nyertese a német piac volt, ahova 49 százalékkal érkezett több befektetés, mint egy évvel ezelőtt. A kontinentális Európa másik nagy gazdaságában - Franciaországban - azonban 24 százalékkal csökkent a befektetési volumen, így Spanyolország és Svédország is megelőzte a listán. Európa legnagyobb piaca ugyanakor továbbra is az Egyesült Királyság, ahol, feltehetően a Brexit miatt is 19 százalékkal csökkent ugyan a befektetett tőke mennyisége, de így is 16,3 milliárd euróval áll az élen.

Magyarország is a nyertesek között Európa befektetési térképén

2017 első negyedévében mért befektetési volumen Európa vezető gazdaságaiban (milliárd euró), Forrás: CBRE

Az idei év első negyedévének nyertesei között Németország, Spanyolország és Svédország mellett meg kell említeni Magyarországot és Csehországot is, amely országok szintén rekordnövekedést értek el.

Szakértői vélemények szerint a tavalyi évben Magyarországon mért 1,5 milliárd eurós befektetési volumen idénre akár 20 százalékkal, 1,8 milliárd euróra is nőhet, amivel nagyságrendileg olyan országokhoz közelít, mint Finnország, Ausztria, Dánia vagy Írország, amelyek mindegyikébe jelenleg 3-4 milliárd euró befektetési tőke érkezik.

A szektorok szerinti összesítésben a befektetések legnagyobb részét, 23 milliárd eurót, az irodapiac tett ki, amit a kiskereskedelem, az egyéb ingatlanok, az ipari ingatlanok, és a hotelpiac követett. Ami Londont illeti, a mostani csökkenés ellenére továbbra is magas az érdeklődés Central London iránt, ami elsősorban az ázsiai befektetőknek köszönhető.

Magyarország is a nyertesek között Európa befektetési térképén

Befektetési volumen szektoronkénti megoszlása (milliárd euró), Forrás: CBRE

Forrás

Főlap Ingatlan Magyarország is a nyertesek között Európa befektetési térképén

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433802

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz