Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Megépül és még drágább lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal

Megépül és még drágább lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal
Megszavazták a parlamentben, így már idén elindulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai tehervagonok számára történő kibővítése - írja az Index. Az erre felvett hitel kamataival együtt a beruházás a korábbi számításokhoz képest további 200 milliárd forinttal lehet drágább, elérve a 750 milliárd forintot.

Az ország egyik legnagyobb beruházásának szükségességét többen is megkérdőjelezik, miután annak nagy részét kínai hitelből finanszíroznák. A projekt fő célja, hogy a kínai áruk a görögországi pireuszi kikötőből minél hamarabb eljussanak Nyugat-Európába, azonban a fejlesztés leginkább csak akkor lenne fontos, ha a görögországi Pireusz kikötőjén kívül erre nem lenne más alternatíva. A szállítás azonban az adriai kikötőkön keresztül is lehetséges, így a projekt megtérülése is kétséges.

A Figyelő korábbi elemzése szerint évi legfeljebb 1600, vagyis napi 4,4 vonattal lehet majd számolni, ami a vonalon 1,6 millió tonnával nagyobb áruforgalmat jelent. Ezek alapján a beruházás megtérülése 2400 évre tehető.

A vonalon egyébként a magyar oldalon 166 kilométert kell majd átépíteni, amin 160-nal mehetnek majd az akár 740 méter hosszú vonatok. A projekt megvalósíthatósági tanulmányát titkosította a kormány.

Címlapkép forrása: MTI/EPA, Marcin Obara

Forrás

Főlap Ingatlan Megépül és még drágább lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327591

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz