Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Megtört a jég Amerikában: egyre többen laknak a saját lakásukban

Megtört a jég Amerikában: egyre többen laknak a saját lakásukban
Ismét nő a lakástulajdonlás aránya az amerikai lakáspiacon: elindult az emelkedés a válság utáni, 2016-os mélypontról, így jelenleg a lakások 63,6%-ában lakik a saját tulajdonosa - írja a MarketWatch. A fehéreknél jóval magasabb ez az arány, mint a kisebbségeknél.

A lakáspiaci buborék egy évtizeddel ezelőtti csúcspontján történelmi magassságokba, 69% fölé emelkedett a saját tulajdonosa által lakott lakások aránya az USA-ban. Ez az arány csökkent rohamosan 63%-ra tavaly, ehhez képest azonban már némi növekedést mutat a legfrissebb, 63,6%-os idei első negyedéves arány.

2006 óta először növekedett nagyobb mértékben a tulajdonosa által lakott lakóingatlanok száma, mint a bérlők által lakottaké. Az első negyedévben előbbi 850 ezerrel, utóbbi viszont csak 365 ezerrel emelkedett az USA-ban.

Pozitív fejlemény, hogy a lakástulajdon arányának növekedése a kisebbségek körében is tetten érhető: az afroamerikai népesség esetében 1,2 százalékponttal nőtt egy év alatt az arány, így meghaladta a 42%-ot. Igaz, ezt a számot a közelmúltban egyszer már (2015 végén is) sikerült elérni. A spanyolajkú népesség esetében 1,3 százalékponttal 46,6% -ra nőtt az arány, a fehéreknél ez most 71,8%-on áll.

Lakáspiaci szakértők jellemzően az egy évtizeddel ezelőtti és a mostani szint közé teszik az egészséges lakástulajdonosi arányt az USA-ban.

Forrás

Főlap Ingatlan Megtört a jég Amerikában: egyre többen laknak a saját lakásukban

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1134
Cikkmegtekintések találatai
326923

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz