Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

Már 3300 milliárd forintnyi forrásnál jár a Modern Városok Program keretében rögzített fejlesztések összege, melynek 4-6 százaléka jut közvetlenül smart city megoldásokra- mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese a Portfolio Smart City 2017 konferenciáján. A különböző városok esetében azonban más és mást jelenthet az okossá válás.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, parlamenti államtitkár a SMART Városfejlesztésekről beszélt elődadásában.

3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

  • Az előadásban elhangzott, hogy a SMART city fogalom mindenhol mást jelent, bár a kormány kialakít egy álláspontot ezzel kapcsolatban, alapvetően a feladata egy keretjogszabály létrehozása, amely tartalmazza, hogy egy város hogyan vállhat okos várossá, illetve erre milyen finanszírozási lehetőségei vannak.
  • Az állam egy település smart city-vá válása kapcsán abban segíthet, hogy pénzügyi forrásokat nyit, biztosítja a megfelelő megközelíthetőséget, és a telekommunikációs csatornákat. Ennek keretében kerül bekötésre a 23 megyei jogú város a gyorsforgalmi úthálózatban, illetve ezért kerül kiépítésre a szélesságú internet országszerte, melynek köszönhetően 2018 végéig nem lesz olyan háztartás, akinek ha van rá igénye, akkor nem lenne lehetősége csatlakozni a szélessávú internethez.
  • Csepreghy Nándor előadásából az is kiderült, hogy a Modern Városok Programban rögzített fejlesztések összege már 3300 milliárd forintnál jár. Ez azért érdekes, mivel február elején - Győr és Hódmezővásárhely összege nélkül - még csak körülbelül 2500 milliárd forintot tett ki a forrás.
  • A következő kérdés az lehet, hogy az adott város a saját okosságát hogyan határozza meg, illetve, hogy hogyan tudja azt az egyéb fejlesztési stratégiájába illeszteni. Szegeden például az elektromos alapú közlekedésre helyezték a hangsúlyt, Miskolcon a biztonságosabb város megteremtése a cél, míg például Győrben, melynek egyébként is nagyon jelentős bevételei vannak, az élhető város létrehozása a fontos.

3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

A városfejlesztés az állam számára is fontos, amit az olyan programok is mutatnak, mint a modern városok vagy a digitális jólét program, de az integrált településfejlesztési stratégiák is ezt bizonyítják. Az állami támogatások elsősorban az olyan projekteknek segíthetnek, amelyek már közel állnak a piaci alapú megtérüléshez, de még nem érik el azt. Az egyes projektek finanszírozására azonban banki formák is vannak. Ilyen az MKB Bank Fintechlab szegmense is, ahol azon fejlesztések és startupok támogatására fókuszálnak, amelyek akár egy smart city programban is megjelenhetnek - mondta el Boros Áron, az MKB Consulting Kft. ügyvezetője. A szakértő szerint egy program akkor lehet sikeres, ha az az önkormányzat, a lakosság és a vállalkozások összekapcsolásával valósul meg, vagyis a személyre szabottság és a platformjelleg mellett az egymás közti nyílt kommunikáció is megvalósul.

3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

Forrás

Főlap Ingatlan 3300 milliárd forintot oszt ki Orbán a városoknak

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332374

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz