Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Mi történik itt? - Teljesen felforgatják a városainkat!

Mi történik itt? - Teljesen felforgatják a városainkat!
Okos Város weboldalt indított a Lechner Tudásközpont. A hazai és nemzetközi projekteket bemutató Okos Város Online Példatárban több száz érdekes gyakorlatot ismerhetünk meg. A térképes keresőfelülettel ellátott adatbázis eredményes példákon keresztül mutatja be az okosváros-fejlesztések sokszínűségét.

A Lechner Tudásközpont elindította Okos Város Online Példatárát. A térképes felületen több száz konkrét hazai és nemzetközi jó példa között lehet böngészni, különböző szűrési kategóriákkal. Az egyes projekteket rövid leírás és kép is illusztrálja, kiegészítve a fejlesztő cég vagy város elérhetőségeivel.

Fókuszban a város, az ember és az energia a Portfolio Smart City konferenciáján. Jelentkezz most!

Az okosváros-fejlesztésekre irányuló kreatív ötletek és megoldások köre világszerte folyamatosan bővül, így nem egyszerű képbe kerülni a legújabb projektekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal és szervezetekkel. Erre nyújt megoldást a naprakész, folyamatosan bővülő Példatár.


A példatár segítségével olyan különböző jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, mint például az Ivócsap projekt. A szerkezettel bármely magyarországi tűzcsapot másodpercek alatt ivókúttá alakíthatjuk anélkül, hogy annak eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne. Az ivócsapokat elsősorban önkormányzatok és vízműszolgáltatók figyelmébe ajánlják a tervezők minden olyan magyarországi településen, ahol a köztereken kevés az ivókút.

A FloodCom árvízvédelmi szimulációs játék a holland árvízvédelem komplexitását és a vészhelyzetek általános észrevétlenségét hivatott modellezni és bemutatni, emellett segít a kooperációs készségek fejlesztésében vészhelyzetek menedzselése idején. A Rotterdami Főiskolán fejlesztetett játék kifejezetten vízgazdálkodási és katasztrófavédelmi szakemberek számára készült, a különböző szcenáriók a Rotterdam városát fenyegető valós veszélyeken alapulnak.

A holland demencia-falu, De Hogeweyk célja, hogy lakói aktívan, - amennyire csak lehet - a korábbi életükben megszokott rutin szerint töltsék mindennapjaikat. A falunak saját boltja, kávézója, sőt színháza van, de működik itt fodrászüzlet, sok a kiskert és egy komplett városias köztérrendszer is hozzájárul a jó közérzet megteremtéséhez. A falu körül húzódó kerítés és az őrzött kapu biztosítja, hogy a betegek biztonságban legyenek saját világukban.

A témával kapcsolatban részletesebben is hallhatunk előadásokat a csütörtökön megrendezendő Smart City konferencián.

A szemünk előtt zajlik a negyedik ipari forradalom. A digitalizáció, a big data, az Internet of Things, az okosodó városok és otthonok, az önvezető autók, az intelligens üzemeltetési rendszerek, a robotizáció, az e-kereskedelem és a világot átszövő hálózatok már közel sem a jövő, hanem nagyon is a jelen témái. A Portfolio Smart City 2017 konferencia ezekben a témákban keresi a lehetőségeket, a kihívásokat és igyekszik választ adni a ma vezetőinek, hogy a jövő számára jó döntéseket hozhassanak. Az április 27-i konferencia helyszíne a Hotel InterContinental.

Forrás

Főlap Ingatlan Mi történik itt? - Teljesen felforgatják a városainkat!

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332795

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 53 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz