Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Nem lesz olimpia, mégis elköltenek 80 milliárdot

Nem lesz olimpia, mégis elköltenek 80 milliárdot
Tavaly szeptemberben jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal eredetileg tervezett 470 milliárd forintos költségvetése az olimpia miatt 80 milliárd forinttal növekszik. Az olimpiai falu miatt ugyanis át kellett volna tervezni a vasút fővárosi szakaszát. Az olimpiától való visszalépés ellenére azonban marad a 470+80 milliárdos költségvetés - írja a 444.hu.

A Budapest-Belgrád vasútvonalon az olimpia miatt a Soroksári út melletti síneket kellett volna arrébb rakni, a Duna-parton álló egykori ipaterületen valósult volna meg az olimpiai falu.

A 444 kérdésére, miszerint az olimpiai visszalépés után visszaáll-e a beruházás eredeti költségvetése a Külügyminisztérium helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium válaszolt: hiába nincs olimpia az 550 milliárdos költségvetés marad.

Az olimpiai falut egyébként a kormány a rendezvény után egy 8-15 ezer diák befogadására alkalmas diákvárosként kívánta hasznosítani, azonban a fejlesztést az olimpia visszavonása mellett is meg akarják valósítani.

A vasútvonal új nyomvonala a Pesterzsébet megálló és Ferencváros közötti szakaszt érintené. Az új nyomvonal Pesterzsébet után a Gubacsi-hídnál kezdődne, a Soroksári út alatti átvezetéssel a Határ út irányába, majd az Illatos úton folytatódva Ferencváros nyugati rendezőn érné el Ferencváros állomást.

A Budapest-Belgrád vasútvonal projektje körül egyébként is egyre nagyobb a bizonytalanság, miután a beruházás elsősorban a kínai áruk Európába történő szállítása szempontjából lenne fontos, de leginkább csak akkor, ha a görögországi Pireusz kikötőjén kívül erre nem lenne más alternatíva. A szállítás azonban a vasútvonal nélkül, az adriai kikötőkön keresztül is lehetséges.

2017.04.12 09:58 Kihátrál a kormány a kínai gigaüzletből?

Forrás

Főlap Ingatlan Nem lesz olimpia, mégis elköltenek 80 milliárdot

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327700

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz