Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Soha ilyen alacsony számokat nem láttunk Budapesten

Tovább csökkent az üresedés a hazai irodapiacon, annak ellenére, hogy az első negyedévben a bruttó bérbeadás jelentősen alacsonyabb volt, mint a megelőző időszakokban. Ez részben a megújítások esetében tapasztalható visszaesésnek volt köszönhető, ugyanakkor a nettó bérbeadás aránya növekedett. A legnépszerűbb helyszínnek továbbra is a Váci út számít, ahol a szerződések 20 százaléka köttetett - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből.

Bővült az irodaállomány


A BRF egy új irodaépület átadását regisztrálta 2017 első negyedéve során, az SAP új épületszárny fejlesztése készült el Észak-Budán a Graphisoft Parkban, 5.500 nm-rel növelve az irodaállomány méretét. A teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 3.346.735 nm-t tesz ki, melyen belül 2.682.155 nm "A" és "B" kategóriás modern spekulatív irodaterület valamint 664.580 m2 saját tulajdonú iroda található. Az irodaállomány évente történő felülvizsgálata során 21 irodaház mérete változott és további 4 irodaház kikerült a modern iroda állományból, mivel nem felelt meg a BRF által felállított kritériumoknak.

Soha ilyen alacsony számokat nem láttunk Budapesten


Csökkent az üresedés


Az üresedési ráta tovább csökkent, az első negyedév során 0,3 százalékponttal 9,2%-ra süllyedt, ami Budapesten az eddig regisztrált legalacsonyabb ráta. A legtelítettebb alpiac továbbra is Dél-Buda (3,6%), míg a legmagasabb üresedési ráta az Agglomerációban volt tapasztalható.

Soha ilyen alacsony számokat nem láttunk Budapesten

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF, BRF) tagjai:

a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary.

A kereslet 2017 első negyedévében 66.990 nm-t tett ki, amely megegyezik az elmúlt 5 év első negyedéves keresletének átlagával. Az elmúlt időszakokhoz képest a nettó bérbeadás aránya tovább nőtt a szerződéshosszabbításokhoz képest és 2017 első negyedévében az új bérbeadások a teljes volumen 53,3%-át érték el. A második legnagyobb arányt a bővülések képviselték 18,3%-kal, míg a szerződéshosszabbítások 18,2%-os piaci részesedéssel járultak hozzá a teljes kereslethez. Az előbérleti szerződések részaránya 10,3% volt. Saját tulajdonba vétel nem történt a negyedév során.

Melyek a legnépszerűbb helyszínek


A Váci úti folyosón realizálódott a negyedév legnagyobb kereslete, a szerződések több mint 20%-át kötötték ezen az alpiacon. A Pest Központ, Észak-Buda és Buda Központ régiók pedig szinte egyforma népszerűségnek örvendtek a negyedév során, egyenként 17%-os részaránnyal.

Soha ilyen alacsony számokat nem láttunk Budapesten


A BRF 2017 első negyedévében összesen 154 bérleti tranzakciót regisztrált, melyek átlagos mérete 435 nm volt. Ez közel 10%-al magasabb érték, mint az elmúlt 5 év első negyedéveinek átlaga, amely 369 nm-t tett ki. A legnagyobb méretű tranzakció egy új szerződéskötés volt a Váci Greens B épületében, amelyet több mint 5000 nm-re írtak alá. Ezt követte a Bayer szerződéshosszabbítása az Alkotás Pointban 3.354 nm-en. A legnagyobb előbérleti szerződést az SAP kötötte a Graphisoft Park egyik új épületében, 3.300 nm-re. A nettó abszorpció 2017 első negyedéve során 7.600 nm volt.

Forrás

Főlap Ingatlan Soha ilyen alacsony számokat nem láttunk Budapesten

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332938

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz