Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Ki nem találod, melyik európai országban a legdrágábbak a lakások

Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy az Európában közepesnek mondható árkategóriában mekkora lakásokat lehet kapni a különböző országok lakáspiacán, amihez a Deloitte felmérése nyújtott segítséget. A vizsgált árszint 200 ezer euró - vagyis kb. 62 millió forint - volt, ami a drágább országokban is elég legalább egy kisebb méretű lakásra, de a legolcsóbb országokban is szép számmal találunk ennyiért kínált ingatlanokat.

Ahogy korábban a luxuslakások esetében, a legdrágább ebben az árkategóriában is az Egyesült Királyság lett, ahol egy jó minőségű, de nem feltétlenül új lakást nézve is legfeljebb 39 négyzetméterre elég a 62 millió forint. A második helyre Franciaország került 50 négyzetméterrel, míg a harmadik - valamelyest meglepetést okozva - 55 négyzetméterrel Izrael. A kutatásba azonban nem került be minden ország, így például Monaco lakásárai egyértelműen megelőzték volna az Egyesült Királyságot is.

Közepes árfekvésű Olaszország, Szlovénia és Belgium, ahol már egy nagyobb, 90-100 négyzetméter alapterületű lakás is megvásárolható a vizsgált összegből. A lista másik végén a három legolcsóbb ország Oroszország, Magyarország és Lengyelország áll - Portugália is hasonló, de ott a felmérésbe régebben épült, rosszabb minőségű lakás került - amelyekben közel 200, Oroszország esetében pedig 276 négyzetméteres ház is kikerül az említett összegből.

Ki nem találod, melyik európai országban a legdrágábbak a lakások

62 millió forintból kapható lakások alapterülete, Forrás: Deloitte


Fontos azonban tudni, hogy ezek az árak az átlagot mutatják, ami az egyes országokban hatalmas eltéréseket mutat. Oroszországban például Moszkva kiugróan drága, sőt világviszonylatban is a legdrágább városok egyike, a vidéki Oroszországban azonban meglehetősen kedvező áron lehet ingatlanokat vásárolni. A kutatás Magyarországon is elfedi a különbségeket. A bő 300 ezer forintos négyzetméterár közelíti a vidéki városokban jellemző új építésű lakások árát, de Budapesten már csak egy külsőbb kerületben lévő használt lakásra elegendő. Az észak-kelet-magyarországi kis falvak ingatlanárait azonban többszörösen meghaladja.

A jövedelmek arányában a lakásokat legkönnyebben Hollandiában, Németországban és Belgiumban lehet megvásárolni, míg a helyiek pénztárcájához mérten továbbra is az Egyesült Királyság a legdrágább, noha a Brexit hatására már elindult az árak csökkenése.

2017.03.07 14:54 A budapesti luxus máshol csak a belépő szint

Forrás

Főlap Ingatlan Ki nem találod, melyik európai országban a legdrágábbak a lakások

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332927

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 50 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz