Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Emeletes vonatok jönnek Budapestre

Negyven darab nagy kapacitású, emeletes motorvonatot vásárol a MÁV-Start a Stadler cégtől, az első KISS elnevezésű járművek 2019 tavaszán állhatnak forgalomba a váci és ceglédi vonalon. A szerelvények beszerzése összesen 617,5 millió euróba (kb. 192 milliárd forint) kerül majd.

Az első tíz KISS jármű beszerzése egységenként 16,9 millió euróba kerül, a további harminc beszerzésénél az egységár 14,95 millió euró. A különbség abból adódik, hogy az elején ebből az összegből egyebek közt fordítanak képzésre, alkatrészbeszerzésre is. A keretmegállapodásban minimum 10 és legfeljebb 40 darab, hatrészes, emeletes motorvonat beszerzése szerepel, a MÁV-Start a forráskeret függvényében hívja le a járműveket eseti szerződések alapján. Az első lehívás fedezetét az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 60,55 milliárd forintos kerete adja.

Az emeletes vonatok gyártásában több mint 50 százalékot képvisel a magyar részarány. A nyertes ajánlatot a Dunakeszi Járműjavítóval közösen tették, a Stadler cég szolnoki üzemében a kocsiszekrények hegesztését, a forgóvázak gyártását végzik, Dunakeszin a betétkocsikat festik, valamint összeszerelik és üzembe helyezik a járműveket.

Emeletes vonatok jönnek Budapestre

Fotó: Facebook / Vitézy Dávid


A nagy befogadóképességű, 600 ülőhelyes emeletes KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug) vonat óránként 160 kilométer végsebességgel tud közlekedni, korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált tágas utastérrel rendelkezik, akadálymentes, a multifunkciós terek négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak.

A váci és ceglédi vonalak mellett később a hatvani és az újszász-szolnoki elővárosi vonalakon is megjelennek majd a vonatok, hétvégente pedig a balatoni és a kelet-magyarországi InterCity forgalom lebonyolításában is szerepet kaphatnak majd.

Emeletes vonatok jönnek Budapestre

Utóbbi esetben mindenképp felmerül a kérdés, hogy az elővárosi vonalakon pótdíj fizetése nélkül igénybe vehető vonatokon történő utazásért milyen indokkal kérik majd el az InterCity-felárat, különösen akkor, ha a korábbi Flirt szerelvényekhez hasonlóan nem hosszú utakra tervezett - nem túl kényelmes - ülésekkel érkeznek az új vonatok.

Címlapkép: MTI / Faludi Imre

Forrás

Főlap Ingatlan Emeletes vonatok jönnek Budapestre

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327407

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz