Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Saját földalattit és fogaskerekűt építtetne a kormány

Saját földalattit és fogaskerekűt építtetne a kormány
A kormány a következő két évben 6,5 milliárd forintot szán a hazai kötöttpályás járműgyártás fellendítésére - áll a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A kisföldalattira és a fogaskerekű is gyártanának prototípust, a MÁV InterCity flottájának megújítására pedig további 45,4 milliárd forintot költhetnek 2020-ig.

A kormányhatározat szerint 2017-ben 1 milliárd forintot, 2018-ban pedig 4 milliárd forintot fordítanak a Millennium földalatti járműpark megújításának érdekében létrehozandó 2-2 prototípus tervezésére, gyártására, illetve 2018-ban 1,5 milliárd forintot költenek a Fogaskerekű járműpark megújításának érdekében létrehozandó 1 prototípus tervezésére, gyártására.

A munkaerőhiány enyhítésére programot dolgoznak ki a hegesztő, járműszerelő, járművillamossági szerelő, elektromos szakember, forgácsoló szakember, villamos- és gépészmérnök, technológus, gépi forgácsoló/CNC gépkezelő és ipari fényező szakmákban.

A határozat szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőház feladata felmérni a kötöttpályás járműgyártók exportlehetőségeit, és kidolgozni a gyártók külpiacra juttatásának cselekvési tervét.

A kormány egyetért azzal, hogy a MÁV-Start IC+ személykocsikat szerezzen be, 2017-ben legfeljebb 3,2 milliárd forint, 2018-ban legfeljebb 12,8 milliárd, 2019-ben legfeljebb 16 milliárd forint, 2020-ban legfeljebb 13,4 milliárd forint értékben.

A postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos feladata áttekinteni a Magyar Fejlesztési Bank hitelezési programját, és az egyéb, magyarországi bankrendszerből történő finanszírozás lehetőségét a kötöttpályás járműgyártás támogatására.

Címlapkép: MTI / Bodnár Boglárka

Forrás

Főlap Ingatlan Saját földalattit és fogaskerekűt építtetne a kormány

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332960

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 68 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz