Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

Az idei évről már most elmondható, hogy az új lakások éve lesz Budapesten. A főváros szinte mindegyik kerületében tömegével jelentik be a fejlesztők új projektek indítását és a városban járva saját szemmel is tapasztalhatjuk, hogy egyre több helyen kezdődnek új építkezések. A lakások közti összehasonlítás azonban kihívás elé állítja a leendő vásárlókat, ahogy azt sem egyszerű megállapítani, hogy hol mennyi lakás közül válogathatunk. Ennek érdekében a Portfolio Ingatlan által összeállított adatbázis lehetővé teszi a projektek közti gyors és egyszerű keresést, hogy minél könnyebben megtalálhassuk leendő otthonunkat.

A lakásfejlesztés nem csak az új otthonukat keresők életére van hatással, hanem a kapcsolódó tevékenységek, mint a banki hitelezés, vagy az építőipari cégek helyzete és munkahelyteremtő képessége közvetetten az egész gazdaságot befolyásolja. Egyetlen nagyobb beruházás ugyanis már önmagában milliárdos tételt jelent, a teljes fejlesztési állomány összegzésével pedig már országosan is jelentős volumenről beszélhetünk.

A különálló fejlesztéseket látva nehéz megállapítani, hogy mit is jelent ez a főváros vagy az ország gazdaságához viszonyítva, ezért megnéztük, hogy a fővárosi lakásépítések mostani szintje mekkora értéket képvisel.

Mekkora értékben fejlesztenek lakásokat?


A fejlesztések volumenének meghatározásához a Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisát vettük alapul, az abban elérhető lakásárak és épülő lakások száma segítette a kerületi szintű összesítést. Ez alapján a legtöbb épülő vagy már bejelentett új lakás a XIII. kerületben található, az új lakások átlagára pedig az V. kerületben a legmagasabb.

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

Az épülő új lakások Budapest belvárosában a legdrágábbak. Az V. kerületben az egyik jelentős beruházás lakásainál az árak meghaladják az 1,6 millió forintot, de a többi új lakásnál is kivétel nélkül 1 millió forint feletti négyzetméterárak jellemzők. A budai kerületek közül a XII. a legdrágább, ott is eléri az 1 millió forintot az új lakások négyzetméterára, a budapesti átlag pedig mostanra kezdi meghaladni a 600 ezer forintot négyzetméterenként.

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

Továbbra is a XIII. kerület vezet


A kínálati árak, az alapterületek és a fejlesztés alatt álló projektek száma alapján a legnagyobb - több mint 100 milliárd forint - értékű fejlesztés a XIII. kerületben valósul meg. Azokban a kerületekben, ahol magasak a kínálati árak egy relatíve kisebb lakásszám is meglehetősen nagy volument jelenthet, míg egy olcsóbb kerületben jelentősen több lakás szükséges ugyanakkora érték eléréséhez. Így fordulhat elő, hogy a II. kerület fejlesztéseinek összértéke nagyobb, mint a XIV. kerületé, noha utóbbiban több, mint kétszer annyi lakás áll fejlesztés alatt. Ugyanez igaz az V. és a XII. kerületre is, amelyek mindegyikében a rendkívül magas átlagárak húzzák fel a fejlesztési összértéket, míg a X. vagy a XX. kerületek összértékben rosszabb helyen vannak, mint azt a lakásszámuk indokolná.

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

A fővárosban egyértelműen három kerület uralja a piacot, a XIII., a XI. és a IX. kerület együtt adja az összes fejlesztési érték felét, míg a XIII. kerületnek az összes fejlesztése szinte megegyezik a 15 legkisebb fejlesztési értékű kerület egészével.

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor


Az egyes kerületek fejlesztési volumenét sokszor néhány nagyprojekt határozza meg, több száz lakás egyidejű felépítése ugyanis milliárdos értéket képvisel. Hogy pontosan melyek ezek, arról részletes tájékoztatást ad a Portfolio Ingatlan Adatbázis, ahol egyszerűen áttekinthető, hogy hol milyen típusú, méretű és árú lakásokat kínálnak.

Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

Az adatbázisban az alábbi projektek között nézelődhetünk:

Forrás

Főlap Ingatlan Milliókat is spórolhatsz, ha odafigyelsz lakásvásárláskor

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332365

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz