Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Hatalmas dobásra készül az egyik legnagyobb hazai lakásfejlesztő

Új tevékenységgel bővíti portfólióját az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő. A Metrodom mintegy 100 lakás fejlesztését tervezi kimondottan bérbeadási céllal, amire a hazai ingatlanpiacon eddig nem volt példa ilyen méretben.

A fejlesztés és értékesítés mellett piaci alapú lakásbérbeadásba kezd a Metrodom. A cég a IX. kerületben már most is kínál bérbeadásra lakásokat, a közeljövőben azonban több projektjében is hasonló tevékenységet tervez. Hosszabb távon a társasházakban 20-30 lakást bérbeadási célra különít el, így kialakítva egy nagyjából 100 lakásos bérbeadási portfóliót.

Hatalmas dobásra készül az egyik legnagyobb hazai lakásfejlesztő

"A következő években akár egy teljes társasház bérbeadási célra történő fejlesztését is elképzelhetőnek tartjuk, aminek különösen az olyan népszerű városrészekben van létjogosultsága, mint a IX., a XI., vagy a XIII. kerület." - mondta el a Portfolio megkeresésére Kiss Gábor, a Metrodom ügyvezető igazgatója.

Eddig csak önkormányzati fejlesztésben terveztek hasonlót


Magyarországon eddig egyedül a XIII. kerületben terveztek piaci alapú bérlakásokat, ez azonban az önkormányzat fejlesztésével valósul meg. Korábban a Portfolio is foglalkozott a témával, miszerint a képviselőtestület jóváhagyta egy 34 lakásos társasház építését a Jász utca 72. szám alatt, illetve a Kartács utcában egy 23 lakásos házat épít.

A Kartács utca 14. szám alatt megvalósuló épületben 40 és 50 négyzetméteres lakások kapnak helyet, amelyekből két lakást kifejezetten mozgáskorlátozottak részére alakítanak ki. A társasház energetikai és környezetvédelmi szempontból megfelel a passzívház követelményeinek. A lakóház építésére 1 milliárd forint áll rendelkezésre, a befejezése 2017 év végére várható.

Mostantól piaci alapon is megérheti


A piaci alapú bérlakások fejlesztésével szemben a beruházóknak még mindig jövedelmezőbb felépíteni majd lakásonként értékesíteni egy projektet, a portfólió diverzifikálása szempontjából azonban érdemes egy ilyen fejlesztést is indítani - tette hozzá a szakértő. A cég tulajdonában maradó épület ugyanis a folyamatos jövedelemtermelés mellett a későbbi fejlesztések hitelezéséhez is jó fedezetet biztosít.

A jövőben tehát arra számíthatunk, hogy nyugat-európai - különösen németországi - mintára egyre több helyen tűnnek fel bérbeadási célú lakásfejlesztések, sőt előfordulhat, hogy befektetők teljes társasházakat vásárolnak majd meg, kimondottan bérbeadási céllal.

Forrás

Főlap Ingatlan Hatalmas dobásra készül az egyik legnagyobb hazai lakásfejlesztő

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332442

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz