Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Nem mindenki örülhet a lakáspiac fellendülésének

Nem mindenki örülhet a lakáspiac fellendülésének
Az ingatlanpiac fellendülésével egyre kisebb a válság éveiben létrehozott MARK (Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő) Zrt. létjogosultága, így előfordulhat, hogy a céget a cseh központú, de leginkább Romániában sikeres APS Holding veszi meg - írja az Index.

A válság alatt pangott a hazai projektfinanszírozás és egyre több volt a nemteljesítő hitelek aránya, így az állam létrehozott egy olyan szereplőt, ami vállalata, hogy megnézi és felértékeli a kereskedelmi bankok nemteljesítő hiteleit, majd azokat csomagban megvásárolja.

A piaci fellendülés következtében azonban az összerakott árazási modell mér nem működött, a bankoknak nem érte meg értékesíteni a rossz hiteleket, így a MARK Zrt. egyre inkább elvesztette eredeti funkcióját.

A 2014. szeptember 30-án alakított társaság az elmúlt két és fél évben 2 milliárd forintnyi bért fizetett ki a munkavállalóinak, de banki portfóliót nem vásárolt, így a működése feltételezhetően veszteségessé vált. Az MNB június végéig finanszírozza a céget, de hosszú távon van esély rá, hogy a csehországi APS Holding vásárolja majd fel.

Forrás

Főlap Ingatlan Nem mindenki örülhet a lakáspiac fellendülésének

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332939

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 56 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz