Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Több mint két évre lezárják a Lánchidat a nyártól

Több mint két évre lezárják a Lánchidat a nyártól
A Lánchíd és a Váralagút felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés, a munkálatok a tervek szerint ezen a nyáron kezdődhetnek el és 2019 végéig tartanak.

A Lánchíd felújítására azért van szükség, mert a híd már nem rendelkezik megfelelő biztonságú teherbírással.A rekonstrukció 2 milliárd 330 millió forint összköltséggel valósulhat meg, mely fővárosi saját forrásként rendelkezésre áll.

A mintegy másfél évig tartó újjáépítés idejére a Lánchidat lezárják. A Váralagút és a Lánchíd felújítása idején a Lánchíd-Váralagút útvonalat szintén teljesen lezárják.

Korábban már megkérdeztük a BKK-t a várható korlátozásokról, válaszuk szerint:
A híd és az alagút felújítására egyszerre kerül sor. Az építkezés során a híd - a pályalemezeinek elbontása miatt - az autósok és kerékpárosok előtt zárva lesz, a gyalogos forgalmat ütemezett gyalogos folyosó kiépítésével korlátozottan fogják biztosítani. A Várhegy alagút viszont az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom előtt egyaránt zárva lesz, a tömegközlekedés menetrendszerű járatai pedig módosított útvonalon fognak közlekedni.

A felújítás tartalmazza a közúti pályalemez teljes elbontását és újjáépítését, mindkét oldalon a gyalogos járdakonzolok teljes elbontását és újjáépítését, a megmaradó acélszerkezetek javítását és korrózió elleni védelmét, a gyalogos korlátok műemléki felújítását, a kőfelületek javítását és felülettisztítását, a köz- és díszvilágítás korszerűsítését, a Duna-meder szükség szerinti rendezését, a hídfőkben lévő gyalogos aluljárók szélesített átépítését, a hídfő lépcsőinek átépítését, továbbá a hídfők helyiségeinek felújítását és lehetőség szerinti hasznosítását.

A hídfelújítással egy időben végzik el a Váralagút felújítását is a teljes gépészeti rendszerének felújításával egyetemben. Megújítják az alagút szigetelését és belső borítását. Ezek során - egyebek mellett - újraosztják a közúti és gyalogos felületet a megváltozott közlekedési igények szerint, lecserélik a légtechnikai rendszereket, korszerűsítik a közvilágítást, valamint díszvilágítást építenek ki.

A rekonstrukció során átépítik a Clark Ádám teret is, ahol a körforgalom mérete csökken, a gyalogosterek pedig bővülnek, új díszburkolatot kapnak. A Lánchíd hídfője felőli oldalra új gyalogátkelőhely létesül, ezzel a teljes Clark Ádám tér mind a négy negyede átjárhatóvá válik. Új gyalogátkelőhely létesül a Hunyadi János utcai torkolathoz is.A pesti hídfő mögötti közúti és villamos-aluljáró több mint hetvenéves bauxitbeton-szerkezetének megtartása nem lehetséges, teljesen új aluljárórendszert kell építeni.

A munkálatok tervezett kezdési időpontja június elseje, befejezését 2019. december 31-ére tervezik.

Forrás

Főlap Ingatlan Több mint két évre lezárják a Lánchidat a nyártól

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332385

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz