Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Az ingatlanbefektetők Budapesten kívül is látják a lehetőségeket

Az ingatlanbefektetők Budapesten kívül is látják a lehetőségeket
A CA Immo eladta részesedését az Aerozone logisztikai parkban és ezzel lezárta a 2012-ben megkezdett stratégiai kivonulását a logisztikai piacról. Az ingatlanbefektető nagyságrendileg összesen 500.000 négyzetméter logisztikai területtől vált meg az elmúlt években, Lengyelországban, Romániában, Németországban és Magyarországon.

A legutolsó logisztikai ingatlan a portfólióban a 65.000 négyzetméteres Aerozone volt, melyet a közelmúltban adtak el az M7 CEREF I alapnak. A felek megállapodásának értelmében, nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció értékét. A deal során az eladót a CHSH jogi iroda képviselte. Az alap tavaly év végén lépett be a közép-európai piacra, a CIB Csoporthoz tartozó Recovery Zrt.-től vásárolt egy ingatlanportfóliót, mely két kisebb bevásárlóközpontból (a paksi Atom Center és a Budapesti Csillagvári bevásárlóközpont) és egy 11 500 négyzetméteres, jelenleg üresen álló városi logisztikai ingatlanból állt.

A CA Immo azért döntött a logisztikai piacról való kivonulás mellett , hogy az irodai szegmensre nagyobb hangsúlyt helyezhessen és a piaci részesedését növelje. Emellett további kisebbségi részvénytulajdonosok kivásárlásával erősítik a profitabilitást. A logisztikai szektor mellett a lakóingatlanoktól, kisebb irodaépületektől és olyan kis értékű irodaházaktól válnak meg, amelyek nem a CA Immo számára kiemelten fontos városokban találhatóak.

A CA Immo a tőkét elsősorban berlini, müncheni és frankfurti új, modern irodaházak építésére kívánja fordítani. Miután a CA Immo 2017 januárjában sikeresen befejezte a tárgyalásokat az Union Investment Real Estate AG-vel a prágai Danube House, illetve a budapesti Infopark A irodaházban lévő 49%-os részesedésükről, az Aerozone logisztikai park volt az utolsó a portfolióban, ahol az Unionnal közösen volt tulajdonrészük.

Forrás

Főlap Ingatlan Az ingatlanbefektetők Budapesten kívül is látják a lehetőségeket

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327688

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 95 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz