Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Csökkenteni kellene a lakásfelújítások áfáját is

Csökkenteni kellene a lakásfelújítások áfáját is
Hárommillió forintot, de legfeljebb az áfa 30 százalékát visszaigényelhetővé tenné az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a felújítások esetében, ezért megoldáscsomagot nyújtanak be kormánynak - írja a Világgazdaság.

A lakásépítésekre pozitív hatással volt az áfa jelentős csökkentése, emellett pedig a CSOK rendszere is kimondottan támogatja az új épületek felhúzását. Amíg azonban az új lakást vásárlóknak vagy új ház építőknek kedvez ez az új rendszer, a felújítók vagy a lakásukat bővítők nem részesedhetnek az előnyökből. Sőt, a felpörgött építkezések miatt jelentősen megdrágult építőanyagokat kell kifizetniük a 27 százalékos áfa mellett.

Az ÉVOSZ szerint a lakáspolitikai programoknak az első új és használt lakás megszerzését és a meglévők energiatakarékossági és hőszigetelési problémáit kell orvosolnia. Magyarországon ugyanis a lakóingatlanok átlagos állapota nem jó, jelentős megújulásukra van szükség. Ugyan az új lakások az átlagos állapotot felfelé lendítik, de a használt lakások továbbra is silány állapotban maradnak. Az ÉVOSZ adatai szerint évente 150 ezer lakóingatlant újítanak fel hazánkban, miközben évente 400 ezret kellene. Ehhez azonban nagy léptékű tervekre, városrész-rehabilitációs programokra van szükség. Illetve a felújításokra kedvező hatással lenne, ha azok esetében csökkentenék az áfát, hárommillió forintot, de legfeljebb az áfa 30 százalékát visszaigényelhetővé tennék.

Szeretnék, ha a kormány 2018-2020-ra "kitekintő költségvetést" fogadna el, amely a vállalkozások számára kiszámíthatóvá és tervezhetővé tenné az adó- és járulékfizetést, illetve feltárná az egyéb szabályozási terveket. A javaslatok között szerepel, hogy készítsék el a jelenlegi kormányzati ciklusra tervezett állami és önkormányzati beruházások kataszterét, mely segítené építési-beruházási megrendeléseket.

Forrás

Főlap Ingatlan Csökkenteni kellene a lakásfelújítások áfáját is

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332895

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz