Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A csúcsmodern, távhővel fűtött házaké a jövő?

A csúcsmodern, távhővel fűtött házaké a jövő?
Azt ugyan nem mondhatjuk, hogy a jövő otthonai egészen máshogy néznek majd ki, mint a mostaniak, de az biztos, hogy egészen más dolgokat fognak "tudni". A technológia fejlődése a lakások és házak kényelmi szintjét is átalakíthatja. Már most is találkozhatunk okosotthonokkal az új lakások között, de ez még csak a kezdet, hangzott el a Portfolio Lakás Konferencia 2017 keretében. Szintén visszatérhet a távhő reneszánsza, melyet az irodaházak már most is előszerettel használnak fűtésre, de egyre több lakásfejlesztő is elgondolkodik az alkalmazásán.

Lakáshitel piaci trendek, innovációk


Beöthy Péter, az MKB Bank Zrt. hálózati igazgatója a lakáshitel piaci trendekről és innovációkról beszélt. A szakember az előadásában kitért a kedvező lakáspiaci trendekre, de kiemelte az országot jellemző különbségeket is. Az adásvételi tranzakciók jelentős része elsősorban a nagyobb városokra és Budapestre koncentrálódik, illetve az árakban is érvényesülnek a jelentős azonos irányú különbség. A szakember szintén beszélt arról, hogy az MKB teljesen újrapozícionálta magát az elmúlt évben, míg korábban csak kevesebb, mint 7 százalékos volt a részesedése a lakáshitelezésben, azóta komoly lépéseket tett ennek növelésére. Újra strukturálták a lakáspiaci termékeiket, új típusú terméket fejlesztettek ki. Az egyik ezek között a megtakarítással egybekötött hitel, mely azokat célozza meg, akik nem szeretnének a hosszú távú megtakarításukhoz hozzányúlni. A másik ilyen termék az áthidaló hitel, azok számára, akik kinéztek egy lakást ugyan, de a régit még nem tudták eladni.

Új otthonában töltené a nyarat?

Lakást vagy családi házat keres? Új építésű ingatlan érdekli vagy inkább használt lakásba költözne? Kezdje a keresést 2017 tavaszán Magyarország legnagyobb ingatlan kiállításán és lakásvásárán a Millenárison! Március 24-26. között több ezer új ingatlan, eladó lakások, házak és telkek valamint a legjobb albérletek várják a látogatókat.Ha a város legjobb premium lakásait szeretné megvásárolni, új vagy használt lakást keres, esetleg kifejezetten az olcsó lakások iránt érdeklődik, nálunk megtalálhatja, amit keres.

A távhő új reneszánsza


Balog Róbert, a FŐTÁV Zrt. kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztályvezetője előadásában a távhő új reneszánszáról beszélt. Kitért arra, hogy megnőtt a szerepe az alacsony fogyasztású, és a minél zöldebb épületeknek, a fejlesztők pedig nyitottak a gázfűtés alternatívájára. A távhő új szerepben jelent meg, nem csak az irodapiacon fedezték fel újra, hanem a lakásfejlesztők közül is többen tárgyalásokat folytatnak. Számos nyugati példa mutatja a távhő előnyeit, például Bécsben sikeresen valósították meg a távhőfűtésre való áttérést. Új cél lehetne hazánkban is a kéménymentes belváros, hogy ne csak az új épületek számoljanak ezzel a környezetkímélő fűtési móddal, de a régebbi, korszerűtlen berendezésekkel rendelkező lakásokba is szeretnék elvinni a távhőt.

A szakember szintén beszélt arról, hogy a FŐTÁV nem csak az épületek fűtését szeretné megoldania a jövőben, hanem reagálva a környezeti változásokra terveikben a hűtés lehetővététele is szerepel.

Technológia, okosotthon, virtuális világ


Az a jó okosotthon, ami megfelel a vevő igényeinek, akárcsak egy autó esetében - mondta el Balog Róbert, a Főtáv Zrt. kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztályvezetője. A fejlesztőnek akkor éri meg okosotthont építeni, ha arra valós igény mutatkozik.

Az okosotthon már nem a jövő, hanem a jelen, a mai házaknál minimum elvárás az, hogy okosotthon legyen. A vevők többsége ugyan megvásárolná az otthonát okosotthon nélkül is, de amint megismeri a technológiát máris érdeklődéssel fogadja - mondta el Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező Kft. ügyvezető igazgatója. Magyarország okosotthonok terén nincs lemaradva a világ fejlettebb részeitől, a budapesti fejlesztők hasonlóan gondolkodnak a legfejlettebb országok fejlesztőihez.

A piacon előbb utóbb az okosotthonok terén is a magasabb minőség felé mozdul, akkor is ha nem lesznek tanúsítványok - mondta el Kovács Zoltán, Prémium Market Kft. az iContrALL intelligens otthon rendszer fejlesztőjének ügyvezetője.

Az okosotthont azonban használni is tudni kell, aki rosszul használja annak veszélyeket is jelenthet - tette hozzá Ádány Tamás, az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója. Szakember hozzátette továbbá, hogy elég széles a tárháza annak, hogy mi számít okosotthonnak ma, de az biztos, hogy ez egy gyorsan fejlődő terület. A szakember véleménye szerint akkor lehet egyre korszerűbb technológiát megvalósítani, ha azt a lakásvásárlók még megfizetik, a fejlesztők számára ugyanis figyelembe kell venni a profitabilitási feltételeket is. Családi házak esetében kicsit más a helyzet, ott nem kell a profitszempontokat figyelembe venni.

A szakemberek között némi kis vitára is sor került annak kapcsán, hogy a jelenleg épülő új lakásokat milyen technológivál kellene felszerelni. Egyesek szerint már most is biztosítani kellene mindenkinek az okos világítás, okos fűtés, és okos biztonsági rendszerek nyújtotta előnyöket, hogy a kocsiban ülve egy gomnyomással intézhessük el a lakás bezárást és elfelejtett villanyok lekapcsolását. Mások szerint viszont, ezt jelenleg még kevesen használnák, ahogy a programozhatók kazánokat is kevesen állítgatják.

Forrás

Főlap Ingatlan A csúcsmodern, távhővel fűtött házaké a jövő?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1279
Cikkmegtekintések találatai
433495

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz