Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Végleg eltűnhetnek az ingatlanközvetítők?

Végleg eltűnhetnek az ingatlanközvetítők?
A technológiai fejlődés a klasszikus ingatlanközvetítői szakma részesedésének jelentős visszaesését hozhatja el, de egy szűk és profi réteg megmaradhat - értettek egyet a Portfolio Lakáskonferencia 2017 szakértői.

Új otthonában töltené a nyarat?

Lakást vagy családi házat keres? Új építésű ingatlan érdekli vagy inkább használt lakásba költözne? Kezdje a keresést 2017 tavaszán Magyarország legnagyobb ingatlan kiállításán és lakásvásárán a Millenárison! Március 24-26. között több ezer új ingatlan, eladó lakások, házak és telkek valamint a legjobb albérletek várják a látogatókat.Ha a város legjobb premium lakásait szeretné megvásárolni, új vagy használt lakást keres, esetleg kifejezetten az olcsó lakások iránt érdeklődik, nálunk megtalálhatja, amit keres.

Az ingatlanpiacot is elérheti a virtuális valóság


Az ingatlanpiac jövőjének vizsgálatához először a múltat kell megismerni - mondta el Csorba Dániel, ingatlanértékesítő és blogger az előadásában. Számos amerikai startup van, ami próbálja megújítani az ingatlanpiac jövőjét. Ilyen például a Buyerprice, ami azonnali értékbecslést biztosítani az azt igénybe vevők számára. A virtuális valóság az ingatlanpiacon is egyre fontosabb eszköz, aminek segítségével egy még el nem készült ház is minden szegletében bejárható. A fejlesztések egy része az ingatlanközvetítői szolgáltatások kiváltását célozza.

A technikai újítások következtében várhatóan tranzakciós költségek is egyre alacsonyabbak lesznek. Az automatizálás az ingatlanközvetítők esetében is jelentős lemorzsolódást idézhet elő, de a megmaradó ügyfelek szinte teljes közreműködésre tarthatnak igényt, így növekdehet a kizárólagos szerződések aránya. Ugyancsak meghatározó lesz a következő 20 évben a mesterséges intelligencia terjedése. Az értékesítők száma 20 éven belül várhatóan a mostani 10-15 százalékra fog csökkenni.

Valóban eltűnnek a közvetítők?


A technológia szerepe megkérdőjelezhetetlenné vált az ingatlanpiac terén is, az egykori Expressz újságot mára teljesen kiváltották az online hirdetési oldalak. A portálok feladata a közvetítők segítése, de végső soron a vásárlók kegyeiért folyik a verseny mondta el Balogh László, vezető gazdasági szakértő, az ingatlan.com igazgatósági tagja. A közvetítők részaránya Budapesten a legmagasabb, a kisebb településeken egészen más információs csatornák jellemzők. Az ottani ügyfelek megnyeréséhez további szolgáltatások nyújtására van szükség, jó ingatlanközvetítőkre azonban mindenhol szüksége van a lakosságnak.

A technológia a profi közvetítőkre nem lesz hatással, de azon közvetítők akik most sem csinálnak semmit, nem adnak értéket, kiszorulhatnak a piacról - mondta el Csorba Dániel, ingatlanértékesítő, blogger.

Az USA-ban csak tavaly 500 millió dollárt fektettek ingatlan-sturtupokba, ami jól mutatja, milyen fontos a technológia. Ez azonban nem helyettesítheti az emberek közti interakciót, jelen pillanatban a gépek még nem tudják nyújtani az egyik legfontosabb dolgot, az emberi figyelmet - mondta el Kosztolánczy György, az Otthon Centrum Holding vezérigazgatója. A technológiát tehát fontos fejleszteni, de ez nem helyettesítheti az embert. Egy nehéz piacon a közvetítők aránya erősödik, egy fellendülő időszakban viszont gyengül, de összességében Magyarország is közeledik a nyugat-európai arányokhoz.

Az innovatívabb technológiák átvétele a hirdetési portáloknak is feladata, de a személyes kapcsolatra hosszú távon is szükség lesz - tette hozzá Kövesdi Gábor, az Otthontérkép vezérigazgatója. Új szolgáltatásokra is szükség van azonban, mint például a térképes megoldások.

Már a múltban is sokan vizionálták, hogy az ingatlanközvetítőknek nem lesz jövője, de ez eddig nem igazolódott be, az ingatlanközvetítőn keresztül eladott lakások aránya folyamatosan nő, jóllehet a szolgáltatások szerkezete valóban változott - mondta el Máté Ferenc, a Duna House Holding Nyrt. vezérigazgató helyettese. A közvetítők piaci részesedése 40-50 százalék lehet ma Magyarországon, miközben az USA-ban 90, míg Nyugat-Európában 70-80 százalék. Az arány azonban Magyarországon is növekszik.

Forrás

Főlap Ingatlan Végleg eltűnhetnek az ingatlanközvetítők?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433776

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 48 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz